• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Hoe gevaarlijk is schimmel in huis?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Hoe gevaarlijk is schimmel in huis?

Hoe gevaarlijk is schimmel in huis?

Hoe gevaarlijk is schimmel in een woning? Toegegeven: het ziet er niet bijzonder fraai uit, maar is het ook echt gevaarlijk? Zo op het eerste oog lijkt schimmel redelijk onschuldig, maar schijn bedriegt in dit geval! Schimmel kan namelijk vele ernstige gevolgen hebben voor zowel uw woning, als uw gezondheid of die van familieleden.
Lees hier alles over het gevaar van schimmel en waarom u deze het beste voor kunt zijn.

Wat is schimmel in huis precies?

Schimmels in huis komen vaak voor in ruimten waar veel vocht aanwezig is enerzijds, of waar sprake is van een vochtprobleem anderzijds. Schimmels zijn niets anders dan microscopisch kleine organismen, die erg goed kunnen groeien op vochtige oppervlakken als er ook een gunstige temperatuur heerst. Wanneer schimmelsporen zich eenmaal nestelen op deze oppervlakken, zullen ze zich in een razend tempo vermenigvuldigen en op termijn de welbekende schimmelplekken veroorzaken.

Wat gebeurt er met uw woning indien u schimmel in huis heeft?

Schimmels zullen allereerst niet zo heel mooi ogen. Vooral witte en lichte oppervlakten vormen een lelijk aangezicht wanneer aangetast door schimmelgroei en ook de zwarte schimmel creëert de bekende donkere plekken die in elk interieur ongewenst zijn. Maar schimmel zal na verloop van tijd ook onherstelbaar materialen aantasten.

Afgezien van de muffe geur die onmiskenbaar gepaard gaat met schimmelgroei kunt u verwachten dat afwerkingsmaterialen zullen afnemen in kwaliteit, zoals behang dat loslaat en verflagen die ineens afbladderen. Dieper liggende materialen worden ook weker en poreuzer, zoals het metsel- en voegwerk van uw woning. Een materiaal dat erg gevoelig is voor aantasting door schimmel is hout.

Schimmeldraden kunnen zich soms zo diep in het hout bevinden, dat het van binnenuit gaat rotten en soms in het geheel vervangen zal moeten worden. Wanneer het gaat om houten onderdelen die uw woning of delen ervan dragen, dan kunt u zich voorstellen hoe groot het prijskaartje is dat hier aan vast hangt.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Welke gevolgen kan schimmel in huis voor uw gezondheid hebben?

Schimmels in huis zijn naast schadelijk voor de structuur of materialen ook absoluut niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Het zijn vooral de schimmelsporen die veel schade kunnen aanrichten, omdat deze continu in de lucht circuleren. Dit leidt ertoe dat deze in direct contact komen met uw huid en ook in uw luchtwegen terecht kunnen komen.

Dit kan vervolgens de oorzaak betekenen voor een breed spectrum aan gezondheidsklachten, zoals allergieën, huidirritatie, hoestbuien en bronchitis, astma, verkoudheidssymptomen en algehele vermoeidheid. Heeft u al last van een specifieke aandoening van de luchtwegen, zoals COPD (Chronische obstructieve longziekte)? Dan kunnen ook uw bestaande klachten door schimmel in huis nog erger worden.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor deskundig advies

Wat kunt u doen tegen schimmel in huis?

Het spreekt voor zich, dat u het beste zo snel mogelijk iets aan schimmel in huis doet. Home Solution staat altijd voor u paraat, om de oorzaak én het probleem deskundig en volledig aan te pakken. Met een grondige vochtdiagnose zoeken wij eerst uit wat er precies aan de hand is in uw woning.

Daarna kunnen wij u in heldere taal vertellen met welk vochtprobleem u te maken heeft en welke oplossing in uw geval het beste resultaat brengt. Natuurlijk rekenen wij ook meteen af met die vervelende schimmelplekken. Meer weten? Bel ons via het gratis nummer 0800/26.004 direct en maak vrijblijvend een afspraak om de situatie te inspecteren.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie