• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie, airco en isolatie

Help! Vocht in mijn kelder, hoe komt dit?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Help! Vocht in mijn kelder, hoe komt dit?

Help! Vocht in mijn kelder, hoe komt dit?

Heeft u  onlangs vochtplekken in uw kelder opgemerkt?  Vocht in de kelder is geen vreemd verschijnsel en komt erg vaak voor, maar leuk is natuurlijk anders. Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om vochtproblemen in de kelder op te lossen. U zult hiervoor echter eerst moeten uitzoeken hoe het vocht er in de eerste plaats gekomen is.

Vocht en water kunnen op heel wat verschillende manieren uw kelder binnenlopen. Uw kelder ligt onder begane grondniveau, waardoor, onder meer door de wet van de zwaartekracht, water weinig nodig heeft om uw kelder binnen te dringen, zeker als deze niet voldoende waterdicht is. Regenwater, grondwater en lekkages kunnen voor vervelende toestanden zorgen, maar de vochtproblemen kunnen ook te wijten zijn aan condens.

Weet u niet waardoor u vocht in uw kelder heeft? Lees dan snel verder, en misschien herkent u wel de oorzaak. 

Vocht in de kelder door binnentredend sijpelwater

Een veelvoorkomend fenomeen is wateroverlast in de kelder na hevige regenval. Wanneer de straten blank staan en putten vol raken, dan zal het overtollige regenwater een uitweg zoeken. Heeft u ventilatiebuizen die toegang bieden tot straatniveau, dan kan dit een optionele route zijn voor water om in uw kelder te komen. Maar ook zwakke plekken in oppervlakken en materialen bieden toegang tot vocht.

Vocht in de kelder door binnendringend grondwater

Naast regenwater is grondwater een veelgehoorde oorzaak van vocht in de kelder, simpelweg omdat uw kelder letterlijk is omgeven door grondwater. Heeft u al geruime tijd niets meer aan uw kelder gedaan en zijn de materialen verouderd of verzwakt, dan zal het grondwater via plaatselijke barsten, scheuren en andere mankementen een weg naar binnen weten te vinden.

Vraag uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Vocht in de kelder door een lekkage

Lekkages zijn erg vervelend en helaas onvermijdelijk. Uw kelder kan extra last hebben van een lekkage, omdat vele leidingen rondom uw kelder zijn aangelegd. Is er in één van deze leidingen sprake van een scheurtje, dan zal het ontsnappende water ook via zwakke plekken in uw kelder terecht weten te komen.

Vocht in de kelder vanwege condensatieproblemen

Een vochtprobleem van een andere aard is condensatie, iets waar niet zo vaak aan gedacht wordt. Condensatieproblemen komen in een kelder echter net vaak voor. Waarom? Omdat condensatie ontstaat bij een hoge luchtvochtigheid en een gebrek aan ventilatie, iets dat vaak in kelders het geval is vanwege het ontbreken van ramen en deuren. Condensatie zal langzaam maar zeker oppervlakken in de kelder steeds natter maken, totdat deze volledig verzadigd zijn.

Wat kunt u doen tegen vocht in de kelder?

Voor alle vochtproblemen bestaan gelukkig adequate oplossingen. Home Solution helpt u graag bij het vinden van de best passende oplossing, door grondig op zoek te gaan naar de exacte aard van uw vochtprobleem. Dit doen we aan de hand van een GRATIS en vrijblijvende vochtanalyse.
Hebben wij de oorzaken eenmaal achterhaald, dan kunnen wij u helder uitleggen wat de verdere vervolgstappen zullen zijn.

Wilt u meer weten? Bel ons dan direct voor het maken van een afspraak.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.
Naam*
Plaats*
Tel. nr*
E-mail*
Vraag*

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie