• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Vloerdrainage

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Vloerdrainage

Wanneer zich vocht in of via de keldervloer manifesteert, wordt doorgaans voor een vloerdrainage gekozen.

 

 

In de kelder wordt een put en pomp voorzien om het overtollige water op te vangen en af te voeren. Drainagebuizen worden aangebracht en naar de pompput geleid.Het kelderoppervlak wordt vervolgens genivelleerd met een kiezelbed op de bestaande ondergrond (vb. beton) of een noppenfolie. Opgelet: dit kan niet kan op volle grond, zavel, e.d.
Het drainagewater wordt doorheen de drainagebuis en het kiezelbed geleid naar een pompput op het laagste punt van de kelder. In deze put wordt een pomp geplaatst die automatisch het opgevangen water afvoert via een afvoer. (Zie hieronder Pomp Vertigo 600)

Hierop wordt een membraan aangebracht dat tegen de muren aansluit.

 
Hierboven komt een druklaag in Polyfloor beton (zie hieronder Polyfloor beton) die desgewenst gepolierd kan worden. Omdat wij op deze manier werken (kiezelbed en polyfloor beton) kunnen wij een waterpas vloerniveau garanderen wat niet kan wanneer enkel met een noppenfolie ondergrond wordt gewerkt.

De afvoer en elektriciteitsaansluiting voor de pomp wordt voorzien door de klant of kan ook door Home Solution (in regie) voorzien worden.

Deze behandeling brengt een verhoging van de vloer met zich mee van 15 cm. Indien dit onmogelijk is dient de bestaande vloer te worden uitgediept,(indien bouwtechnisch mogelijk) door de klant of Home Solution (in regie) en moet er eerst een betonnen werkvloer van minimum 10 cm worden voorzien.

U geniet van 20 jaar waarborg op deze behandeling.

De plaatsing van dergelijke vloeren vraagt een aantal aandachtspunten die onoverkomelijk zijn:

  • Parkeerplaats van minimum 30 meter om de betonmolen en pompwagen te plaatsen (in afspraak met de klant)
  • Droge ondergrond
  • Minimum aan verluchting voor de uitlaatgassen van de vlindermachine (indien van toepassing)

Polyfloor beton

Home Solution Polyfloor betonvloer afwerkingen worden rechtstreeks uit de betoncentrale op de werf geleverd. De hoge kwaliteitseisen garanderen steeds een geslaagd resultaat.
Wij gebruiken steeds beton met een weerstandsklasse EE3. De samenstelling is gebaseerd op C30/37 beton een Dmax8 granulaat en versterk door DRAMIX Duo vezels. Deze Duo vezels zijn staaldraadvezels vermengd met glasfiber om zo tot een degelijk gewapende betonvloer te komen met een 100 x betere weerstand tegen scheuren. Ondanks de zorg bij het storten en plaatsen is het bij beton steeds mogelijk dat er krimpscheuren ontstaan.

Pomp Vertigo 600

  • Met een diamantkolomboormachine of kapmachine wordt de bestaande bevloering (beton, stenen, enz..) doorboord tot op de vooraf bepaalde diepte.
  • Hierin wordt de pompkamer verankerd en gebetonneerd.
  • Standaard is de pompkamer voorzien van 1 pomp type HS600, optioneel bestaat de mogelijkheid om een back-up systeem en alarm te voorzien.
  • De pompput wordt afgesloten met een PVC deksel en alle afvoeraansluitingen gebeuren binnenin de kamer en onder de vloer.
  • Download de productfiche van de Vertigo 600 pomp.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie