• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Randdrainage

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Randdrainage

Randdrainage wordt voornamelijk toegepast wanneer er vocht insijpelt bij de kimnaad. Dit is waar de wanden van de kelder en de vloer elkaar ontmoeten. In veel gevallen betreft dit een betonnen vloer en een (bak)stenen wand. Omdat het vocht niet via de betonnen vloer in de kelder kan komen, dringt het door de kimnaad toch de kelder in. Bij een randdrainage kan het ook gaan om het afvoeren van water dat via de wand of wanddrainage naar beneden afgeleid is.

De randen van de kelder worden dan voorzien van een drainagerand, gemetst of in kunststof, tegen de kimnaad die het doorsijpelende water opvangt en op het laagste punt in de kelder afvoert via een pomp in een verzamelput die is aangesloten op een afvoer. (Zie hieronder Pomp Vertigo 600)

Pomp Vertigo 600

  • Met een diamantkolomboormachine of kapmachine wordt de bestaande bevloering (beton, stenen, enz..) doorboord tot op de vooraf bepaalde diepte.
  • Hierin wordt de pompkamer verankerd en gebetonneerd. 
  • Standaard is de pompkamer voorzien van 1 pomp type HS600, optioneel bestaat de mogelijkheid om een back-up systeem en alarm te voorzien. 
  • De pompput wordt afgesloten met een PVC deksel en alle afvoeraansluitingen gebeuren binnenin de kamer en onder de vloer. 
  • Er dient een afvoer te worden voorzien door de klant waarop we dit systeem kunnen aansluiten, aansluitingen zijn standaard voorzien in diameter 40 of 50 mm. De pomp geniet 2 jaar fabrieksgarantie.
  • Download de productfiche van de Vertigo 600 pomp

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie