• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Bekuiping met 1-2-3 systeem

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Bekuiping met 1-2-3 systeem

Bekuiping kan een oplossing zijn wanneer er sprake is van infiltratie van (grond)water in de kelderwand of -vloer. Sommige keldermuren – vooral in oudere woningen - zijn niet altijd bestand tegen de druk van het grondwater en door de vorming van zouten in de muur raken de wand en voegen of het pleisterwerk ernstig aangetast waardoor het vocht steeds gemakkelijker naar binnen dringt. Door een bekuiping op de muur wordt verdere indringing van water voorkomen waardoor de kelder droog zal blijven. De bekuiping van de wand moet wel steeds aansluiten op de keldervloer om te vermijden dat het water onderaan bij of uit de kimnaad te voorschijn komt.

Home Solution introduceert innovatief systeem van bekuipen

De 1-2-3 bekuiping die Home Solution gebruikt helpt niet enkel de verdere indringing van water voorkomen maar biedt tegelijk een oplossing voor het veel voorkomende probleem van zoutuitbloeiing die frequent gepaard gaat met waterinfiltratie.
De ondergrond voorbereiden dient zuiver, stofvrij, olie- en vetvrij te zijn. Eventuele oude bepleistering, cementering of verflagen moeten volledig verwijderd zijn. Losse of open voegen moeten opnieuw opgevuld worden.


Deze werkwijze wordt uitgevoerd in 3 stappen.

Stap 1
aanbrengen van een zoutwerende epoxy hechtingslaag die hygroscopische zouten blokkeert en een salpeter-barrière vormt.


Stap 2
aanbrengen van de cementering in de nog natte, klevende epoxylaag. Na het aansluiten van de kimnaad wordt deze cementering in 2 lagen aangebracht. Eerst een schraaplaag en als afwerking wordt de laatste laag gesponsd.
 

Stap 3
Deze cementering wordt afgewerkt met een elastische eindlaag. Deze 2 komponenten laag (in witte afwerkingslaag) wordt eveneens in 2 lagen aangebracht na uitdroging van de bezetting. Afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid kan dit 1 week bedragen. Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden om deze derde stap niet uit te voeren. Als bvb. afgewerkt wordt met gipsplaten is dit niet nodig of nuttig.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie