• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Behandeling met Köster Saneermortel

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Behandeling met Köster Saneermortel

Als één van de weinige distributeurs van Köster is Home Solution perfect geplaatst om bij restauratie of renovatie de vochtige en zoutbelaste ondergronden te behandelen met de Köster Saneermortel.

Köster Saneermortel is een cementgebonden mortel met een zeer dampopen, ademend vermogen.

Als gevolg van deze dampopen structuur worden vochtige muren sneller droog. Kristalliserende schadelijke zouten worden opgeslagen en zo onschadelijk in de poriënstructuur van de mortel opgenomen. Door de grote dampopenheid komt het ook bij een hoge luchtvochtigheid niet tot condensvorming. Schimmels vinden geen voedingsbodem op deze mortel.

Dit betekent dat naast de behandeling tegen vochtige muren deze oplossing tevens een antwoord biedt voor oppervlakken of ruimten waar ook zouten en schimmels voorkomen.

Köster Saneermortel wordt als schuurwerk afgewerkt en kan ook glad gepleisterd worden.

Hoe werkt het?

De unieke vochtregulerende mortel drukt door zijn verhoogde oppervlakte spanning het water in de steen terug. Toch vindt er door het hoge aantal luchtporiën, samen met de droge mortel een aanzienlijke dampcirculatie plaats. De pleisterlaag kan door verdamping drogen. Kristalliserende zouten die van nature in iedere steen voorkomen en naar de warme zijde trekken, worden onschadelijk in de poriënstructuur van de Saneermortel opgenomen.

Download de productbrochure van Köster Saneermortel

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie