• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Afwerken met fleece

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Muur afwerken met fleece

Na een injectie met injectiegel kan de afwerking van vochtige muren of muren met een vorm van besmetting zoals zouten, roet of bitumen, etc. soms een probleem vormen bij het opnieuw afwerken van de behandelde muur. Daarom is het noodzakelijk dat een zoutwerende bescherming wordt geplaatst alvorens af te werken met pleister of een andere afwerking zoals bvb. gipsplaten.

 

Een fleece is een soepel en dun pleistermembraan dat met de noppenzijde tegen de muur wordt gekleefd.

 

Dit zoutwerend membraan wordt door middel van speciale mortellijm op de zoutbelaste muur gekleefd en vastgeplugd waar nodig.

 

Deze fleece kan rechtstreeks op de besmette oppervlakken worden aangebracht met slechts een minimum aan voorbereiding. Een fleece is niet alleen een fysische barrière tegen vocht, zouten en andere besmettingen van de muur, maar het vormt ook een uiterst sterke, flexibele en rotbestendige basis voor pleisterwerk of gipskartonplaten. De fleece voorkomt hygroscopische vochtopname door het metselwerk en vermindert het risico op condensatie.

 

De verschillende membranen worden bij de aansluiting door middel van butyltape aan mekaar gekleefd

 

Ook de aansluitingen voor CV of elektriciteit worden keurig afgewerkt zodat zij ook beschermd zijn tegen vocht na afwerking.

Een vraag of advies nodig? Contacteer ons

Vraag onze specialist om hulp, vrijblijvende offerte of analyse.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie