• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Natte kelder in regio Impe: Last van water in de kelder?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Natte kelder in regio Impe: Last van water in de kelder Impe?

Bent u er achter gekomen dat de kelder in uw woning in Impe ineens vochtig is geworden? Of nog erger: heeft u een laag water in uw kelder staan? Dan is het verstandig hier zo snel als mogelijk iets aan te doen, om ernstige schade en hoge kostenposten te voorkomen. Hoe langer uw kelder nat blijft, hoe meer materialen en oppervlakken aangetast kunnen raken.

Om actie te ondernemen tegen een natte kelder in regio Impe, dient u te bepalen wat de natte kelder precies heeft veroorzaakt. De oorzaken van vocht in de kelder zijn legio, het is goed om dit uit te laten zoeken om de juiste behandelingsmethode te kiezen. Daarna is het ook goed om alert te blijven om vocht in de kelder, omdat een vochtige kelder in regio Impe ook risico’s kan vormen voor de rest van uw woning. Hoe? Dat leggen wij aan u uit in dit artikel.

Vraag nu uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vochtproblemen!

Oorzaken van een natte kelder in Impe op een rij

Een natte kelder kan verschillende oorzaken hebben. Een veel voorkomende reden dat vocht in kelders beland, is grondwater dat naar binnen kan treden. Dit kan gebeuren wanneer u ergens in uw kelder bijvoorbeeld barsten heeft of beschadigingen. Hetzelfde geldt voor sijpelwater. Wanneer het een periode vrij hevig heeft geregend, zal regenwater andere uitwegen zoeken wanneer putten overstromen. Zodoende kan het in uw kelder terecht komen.

Water in de kelder in regio Impe kan ook veroorzaakt worden door een lekkage. De meeste leidingen lopen langs uw kelder naar de riolering. Is er iets mis met één van deze leidingen, dan zult u dat in de kelder als eerste merken. Zeker indien u ergens een plekje heeft die niet 100% waterdicht is, zoals een afdichting.

Waarom is een natte kelder zo gevaarlijk?

Alle bovengenoemde scenario’s kunt u het beste voorkomen. Waarom? Omdat vochtproblemen in de eerste plaats nooit goed zijn, maar in een klederruimte al helemaal onwenselijk zijn. Uw kelder is namelijk deel van het fundament van uw woning en dient als zodanig sterk te zijn. Wanneer uw kelder in sterkte afneemt, neemt dus ook de stabiliteit van uw woning af. Daarnaast kunnen vochtproblemen in de kelder ook leiden tot vochtproblemen elders in huis, bijvoorbeeld door opstijgend vocht.

Wat kunt u doen aan uw natte kelder in Impe?

Gelukkig bestaan er velerlei goede methodieken om vocht in de kelder effectief aan te pakken. Voor plaatselijke problemen bent u vaak al snel geholpen met muurinjectie. Dit is toepasbaar op vele soorten materialen, van metsel- en voegwerk tot beton en daarmee bij uitstek geschikt in kelderruimten.

Er zijn ook totaaloplossingen die in één klap komaf maken met alle mogelijke vochtproblemen, zoals kelderdichting en kelderdrainage. Deze omsluiten uw kelder met een sterke en waterdichte barrière tegen alle soorten vocht, zodat u zich in de toekomst helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over een natte kelder. Home Solution kan alle soorten behandelmethoden bij u in Impe toepassen, wij zoeken altijd de meest voor de hand liggende én efficiëntste oplossing. Bel ons gerust eens op voor meer informatie.

Bel vandaag nog naar Home Soluction. Wij komen snel bij u langs in Impe voor een GRATIS vochtanalyse die verder ook volledig vrijblijvend is. Zo kunnen we de oorzaak van het vochtprobleem volledig in kaart brengen, en u ook de meest efficiënte oplossing voorstellen, met duidelijk advies betreffende de te ondernemen stappen. Maak een afspraak, vertrouw op onze jarenlange ervaring in vochtbestrijding en kelderdichting, maak voorgoed komaf met nat en vocht in de kelder.

Vraag nu uw GRATIS vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing tegen vochtproblemen!

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie