• Home Solution: Specialisten in vochtbestrijding, ventilatie en HVAC

Last van optrekkend vocht in Impe?

Klanten getuigen

Product

Wij lieten zowel binnen- als buitenshuis werken uitvoeren door Home Solution. Beide opdrachten verliepen vlot van bij het verkennend gesprek tot en met het einde van de werken. Zeker aan te bevelen.

Vera Fransen Hofstade

Last van optrekkend vocht in Impe?

Wanneer u in uw woning in regio Impe vochtige plekken bemerkt, dan kunnen hier een aantal oorzaken voor zijn. Eén van de meest voorkomende betreft optrekkend vocht. Optrekkend vocht is een fenomeen, waarbij vocht op een laag niveau van een woning in uw muren kan trekken en zich vanuit daar steeds verder verspreid.

Op termijn zal deze verspreiding ook de vorm van stijging aannemen naar andere etages, vandaar de term optrekkend vocht. Het is zaak dat u redelijk snel actie onderneemt bij optrekkend vocht, omdat vocht in huis nooit een goede zaak is. Zo voorkomt u hoge schadeposten en het moeten vervangen van materialen en onderdelen. Natuurlijk komt Home Solution u ook helpen met optrekkend vocht in regio Impe.

Hoe ontstaat optrekkend vocht precies?

Optrekkend vocht is vrijwel altijd grondvocht, dat via ofwel uw kelder, of op begane grondniveau binnenkomt. Indien u last heeft van vocht in de kelder, dan kunnen hier enkele redenen voor zijn. Misschien heeft u ergens in uw kelder last van een kleine beschadiging in de kelderwanden of de vloer, waarlangs vocht naar binnen kan komen. Ook kunt u vooral in de kelder last hebben van condensatie, dit kan ook een oorzaak zijn van opstijgend vocht.

Op begane grondniveau is de reden van binnentredend vocht vrijwel altijd een spouwmuur waar iets mis mee is, of het geheel ontbreken van een spouwmuur. Een spouwmuur is een muur die uit twee muurtjes bestaat, met een beetje ruimte er tussen. Vrijwel alle nieuwe huizen beschikken over een spouwmuur, maar de wat oudere huizen niet. Zonder een spouwmuur kan grondvocht en ook regenwater in direct contact treden met uw binnenwanden, omdat de buitenmuur tegen de binnenmuur aan zit.

Wat gebeurt er nadat vocht in uw wanden trekt?

Wanneer u op de begane grond of in de kelder eenmaal vocht in de binnenmuur heeft, dan zal dit proces continu doorgaan en de muren als gevolg hiervan steeds natter worden. Extra vochtproblemen zoals hygroscopische zouten of salpeter, kunnen de hoeveelheid vocht nog groter maken.

Daardoor raken de oppervlakken steeds meer verzadigd en zal het vocht op een bepaald moment naar drogere gebieden op zoek gaan. Met name in de winter zullen hogere etages erg droog zijn, omdat u stookt en warmte stijgt van nature. Het vocht zal dus optrekken naar andere gedeelten van uw woning en daar ook steeds meer plekken vochtig maken.

Waarom is optrekkend vocht in regio Impe gevaarlijk?

Optrekkend vocht (maar eigenlijk alle soorten vocht in huis), kunnen schade aanrichten aan zowel uw gezondheid als natuurlijk ook uw woning. Wanneer oppervlakken vochtig worden, dan worden ze ook steeds weker en zwakker. Siermaterialen zoals pleisterwerk, behang en verf nemen tevens in kwaliteit af en zullen loslaten of afbladderen.

Ook kunnen belangrijke elementen van uw woning zoals houten bielzen week worden en zelfs rotten, dit kan de bouwkundige constructie van uw woning in het gedrang brengen. Vocht is tevens schadelijk voor uw gezondheid en kan een breed scala aan klachten veroorzaken. Erger nog: natte muren bieden plaats aan schimmelgroei en wanneer u schimmelsporen inademt, kunnen uw luchtwegen hier onder lijden.

Home Solution rekent af met optrekkend vocht in regio Impe

Heeft u vochtige plekken bemerkt in uw woning in Impe en denkt u dat het optrekkend vocht kan zijn? Bel ons dan snel, wij komen bij u langs om de gehele situatie grondig te inspecteren. Daarna zullen wij met behulp van de best passende methode u van uw vochtproblemen af helpen, waarna u weer kunt genieten van een vochtvrij huis.

Contacteer ons voor een blijvende oplossing mét garantie